Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VEP pakt de broodnodige punten tegen Dilettant

16 maart 2024 19:15

Thuis tegen Dilettant startte VEP, zoals wel vaker de laatste tijd, uiterst zwak en kwam het snel achter. De schade werd echter direct hersteld en nog voor de rust was daar de voorsprong Er werd met 3-1 gewonnen en zo bleven de belangrijke punten in Woerden.

Na de teleurstellende nederlaag tegen Siveo kwam de nacompetitie ineens in zicht. Iets wat nog niet zo lang geleden niet voor mogelijk werd gehouden. Tegen Dilettant moest dat worden rechtgezet. De start was wederom zeer zwak en niets leek erop dat VEP vocht voor de punten. De gasten uit Krimpen kwamen dan ook al snel op een voorsprong. VEP leek vooral tegenstander van zichzelf. Toch herstelde VEP daarna snel en Mitchell Nap kopte VEP weer naar gelijke hoogte. Daarna leek VEP wat uit zijn schulp te kruipen. Overigens, zonder veel kansen te creëren. Na een half uur moest VEP zelfs even oppassen na een snelle uitbraak, maar Thomas van der Steen blokte het schot. Nog voor de rust kwam VEP op een voorsprong. Lars van der Sluis gleed een voorzet knap binnen.

VEP startte de tweede helft beter en zocht meteen het initiatief. Naarmate de tweede helft langer duurde en de 3-1 uitbleef, werd het toch lastig. VEP mocht dan ook van geluk spreken toen een afstandsschot op de lat eindigde. Het kon de laatste 10 minuten nog alle kanten op. In de blessuretijd volgde dan toch de verlossende 3-1. Een geweldige actie van invaller Stijn van Breukelen bracht Lars van de Sluis in een positie van waar hij niet kon missen.

Zo blijven er 3 zeer belangrijke punten in Woerden en heeft VEP wat lucht gecreëerd. Dit mede ook door het verlies van Rohda en Siveo. Volgende week uit tegen Rohda. Een mooie kans om het gat naar beneden verder uit te vergroten.