Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

VEP sluit 2023 mooi af met een grote zege

9 december 2023 17:45

Op 9 december kwam Gouda op bezoek voor de laatste competitiewedstrijd van 2023. Na een mager eerste half uur kwam VEP goed op gang en won met 6-0.

VEP heeft de laatste weken een goede serie neergezet en staat bovenaan in de strijd om de 2e periode. Tegen de hekkensluiter Gouda moest die positie verdedigd worden. VEP heeft het tegen clubs in de kelder echter nog al eens lastig, zoals ook vorige week tegen CVC weer bleek toen nipt van CVC werd gewonnen.

VEP tastte af en Gouda nam zowaar het initiatief. Al snel dachten de gasten op 0-1 te komen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding op keeper Sten Visser. Even daarvoor had hij de 0-1 ook al voorkomen met een prima redding. In de loop van de eerste helft nam VEP meer initiatief. Na een klein half uur spelen zette Wessel de Rouw VEP op voorsprong na een vrije trap vanaf 25 meter. Enkele minuten later verdubbelde Jordi Vormer de voorsprong en dat was tevens de ruststand.

VEP zette in de tweede helft meteen weer druk en al snel werd Max Willebrands in de 16 onderuitgehaald. Delano Mac-Nack schoot de penalty snoeihard in de kruising: 3-0. Het was dat de keeper van Gouda niet mee wilde werken aan een monsterzege, waardoor VEP niet nog verder uitliep. Met nog een kwartier te spelen volgde toch de 4-0 toen Wessel de Rouw zijn tweede scoorde met zijn linkervoet. Even later was het tijd voor twee debutanten in VEP 1: Jeen Alkemade en Lucas Steneker vielen in. De gifbeker was nog niet leeg voor Gouda, want Max Willebrands maakte nog de 5-0 en de mooiste aanval van de middag volgde toen een flitsende aanval over rechts feilloos werd ingekopt door Wessel de Rouw. Eindstand 6-0.

Een mooi einde van de eerste seizoenshelft. VEP verloor 2 maal met 1-0, speelde 3 maal gelijk en wist 6 maal te winnen. Het resultaat is de koppositie in de 2e periode en VEP doet bovenin mee op de ranglijst.

De winterstop duurt tot 20 januari. Be Fair komt dan op bezoek.