• Update 28/04/2020 - VEP start jeugdtrainingen weer op, kantine en kleedkamers blijven dicht

  (Dit artikel wordt niet langer geüpdatet)

  Update 28/04/2020

  Dinsdag 21 april heeft premier Rutte aangekondigd dat de Coronamaatregelen voor sportverenigingen op sommige vlakken versoepeld worden. Als gevolg van dit besluit zijn bij VEP de trainingen voor de jeugd weer langzaam opgestart.

  Let op: er geldt een aangepast trainingsschema en iedereen dient zich aan de voorgeschreven richtlijnen te houden. De kantine en de kleedkamers blijven dicht.

  Voor meer details zie de andere nieuwsartikelen op deze website zoals de Coronarichtlijnen en de Aangepaste trainingstijden.


  Update 23/04/2020

  Afgelopen dinsdag heeft premier Mark Rutte aangekondigd dat de Coronamaatregelen die momenteel gelden op sommige vlakken versoepeld gaan worden, waaronder voor sportverenigingen. Vandaag is een extra bestuursvergadering van VEP die in het teken zal staan van dit besluit en de mogelijkheden die dit biedt voor het houden van sportactiviteiten bij vv VEP.

  Binnenkort hierover meer, dus houd de website in de gaten.
   

  Update 03/04/2020

  Afgelopen dinsdag heeft premier Rutte kenbaar gemaakt dat de maatregelen die door het kabinet zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden verlengd tot tenminste 28 april.

  Met het oog op dit besluit heeft de KNVB de knoop doorgehakt en aangegeven dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

  Zie voor meer informatie de website van de KNVB.

  Consequenties voor vv VEP
  De door het kabinet en de KNVB genomen maatregelen betekenen dat het complex van VEP tot tenminste 28 april gesloten blijft. Er zullen tot die tijd geen (sport)activiteiten kunnen plaatsvinden. Of VEP dit voetbalseizoen haar deuren nog opent hangt af van het besluit van het kabinet of de maatregelen na die datum worden verlengd en in welke vorm. Rond 21 april zal dit bekend worden gemaakt.

  De consequenties van bovengenoemde besluiten zijn groot en op veel vragen die hieruit voortvloeien is nog geen eenduidig antwoord te geven. Het bestuur gaat hier onder andere met de KNVB en de gemeente de komende tijd mee aan de slag.

  Jeugdtraining en VEP Zessendag afgelast
  Met pijn in het hart heeft het bestuur van VEP de moeilijke beslissing moeten nemen dat de jeugdtraining en de traditionele VEP Zessendag dit jaar geen doorgang zullen vinden. Hoewel beide evenementen na april zouden plaatvinden is het door de grote onzekerheden die momenteel spelen niet realistisch om dit te organiseren.

  Update 15/03/20200

  De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn verlengd tot en met 6 april. Dat betekent ook dat er langer niet gevoetbald kan worden in alle Nederlandse competities van het betaald- en amateurvoetbal.

  Het kabinet heeft vanmiddag tevens bekendgemaakt dat alle sportclubs in Nederland dicht moeten. Dat geldt voor alle sportaccommodaties, dus ook voor de trainingsfaciliteiten en stadions van het betaalde voetbal. Het advies van de KNVB, ECV en CED is om hier uiteraard gehoor aan te geven, alles te sluiten en ook niet collectief te trainen. De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden.

  VEP zal t/m 6 april gesloten zijn. 

  12/02/2020

  N.a.v. onderstaand bericht van de KNVB zijn alle trainingen, wedstrijden en ukkievoetbal t/m 31 maart afgelast. Het complex van VEP zal tot die tijd gesloten zijn.
   

  Officieel persbericht KNVB

  Amateurvoetbal
  Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”