• Kalsbeek Voetbal Academie: wat is het?

  Het initiatief is bedoeld voor leerlingen (jongens en meisjes) die het beste willen halen uit school én voetbal. Daarbij hebben wij oog voor de belangen van de leerlingen én van de voetbalverenigingen waarvan zij lid zijn. De voetbaltrainingen zijn bedoeld als aanvulling op het aanbod van uw vereniging, en beslist niet ter concurrentie of vervanging daarvan. Het doel van de Kalsbeek Voetbal Academie is om een (extra) bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling én de voetbalontwikkeling van leerlingen die passie hebben voor de sport.

  Belangrijk uitgangspunt is dat schoolwerk de prioriteit behoudt. Wekelijks hebben de leerlingen de mogelijkheid om zich twee keer per week in te schrijven voor een blok voetbal. Deze trainingen vinden voornamelijk plaats op het veld. Indien er enkele uren op het rooster staan doen we dit in de sporthal. Dit alles vindt plaats binnen het reguliere les rooster. Het streven is om door middel van gerichte en professionele trainingen het niveau van alle deelnemers – en daarmee van uw jeugdafdeling – te verhogen.

  Training en begeleiding bij de Kalsbeek Voetbal Academie
  De voetbaltrainingen worden verzorgd door Robbert de Ruiter, een van onze docenten lichamelijke opvoeding. Robbert is een ervaren voetbaltrainer uit onze regio; hij heeft zijn sporen in het (jeugd)voetbal ruimschoots verdiend en is momenteel werkzaam als hoofdtrainer bij derde divisionist FC Lisse.

  Tijdens de trainingen wordt niet alleen gewerkt aan de voetbaltechnische vaardigheden van de deelnemers; ook wordt aandacht besteed aan de fysieke en mentale aspecten van het voetbalspel – waarvan de leerlingen ook in het klaslokaal de voordelen ondervinden. Het Kalsbeek College staat voor de brede ontwikkeling van leerlingen, en daarin heeft sport een belangrijke functie.

  Informatieavond
  Op woensdag 19 februari (start 19.30 uur) organiseren we een informatieavond voor ouders, kinderen en belangstellenden in de aula van locatie Schilderspark. We hopen dat jullie als vereniging de Kalsbeek Voetbal Academie onder de aandacht brengen van leden die momenteel in groep 8 zitten van de basisschool. We spreken dan voornamelijk over de lichting JO/MO 12 en wellicht ook nog JO/MO 13.

  Informatieavond in het kort

  • datum:       woensdag 19 februari
  • aanvang:   19.30 uur
  • locatie:       Kalsbeek College locatie Schilderspark
  • adres:         Jozef Israëlslaan 56, Woerden